Стандарти та критерії якості духів (parfum) | provence-ukraine.com

Стандарти та критерії якості духів (parfum) | provence-ukraine.com

За умови, що шкіра тривалий час зберігає аромат парфумів і він з легкістю випаровується, можна стверджувати, що є рівновага. Це ознака якості чоловічого та жіночого парфуму. Найпопулярніші аромати успішно поєднують ці якості. Гарні парфуми не обрушуються монолітом аромату, а повільно розкриваються під дією тепла, що виходить від шкіри. Стійко утримуються тривалий період часу та зберігають цілісність та завершеність композиції. Існують три основні критерії: стійкість, характер та вишуканість аромату парфуму.

Наявність різноманітних компонентів у парфумі, належність аромату до певної групи (вечірні/денні, зелені чи деревні) та тип концентрації в упаковці (духи, одеколон, туалетна вода) дають поняття стійкість аромату. Якщо аромат парфуму миттєво впізнається і чітко вимальовується серед інших, отже він має свій характер. І навпаки, слабкі, розмиті контури кажуть, що характер слабкий. Вишуканість та витонченість дарує насиченість композиції аромату. Також має місце відчуття аромату психологічно. Наприклад, коли певний аромат викликає асоціацію з чимось певним. Моно-аромат звучить набагато простіше, ніж складна композиція.

Парфумерія ділиться на види залежно від насиченості концентрату та пропорцій води та спирту.

Parfum (духи) містять найбільшу частку олій (15-22%). Найдорожчий вид парфумованої рідини. Тривала стійкість - характерна риса будь-яких духів (понад шість годин). У композиції аромату левову частину займає основа, що містить закріплювачі. Цей вид парфумерії підходить для вечірнього часу.

Eau de Parfum (парфумована вода) має десять або п'ятнадцять відсотків олій. За стійкістю знаходиться на другому місці після парфумів (приблизно три години), але аромат легший. Актуальні для ранку та дня.

Eau de Toilette (туалетна вода) за вмістом масел поступається духам і парфумованій воді (вісім або десять відсотків), також, допускається, вміст води (близько півтора відсотка). Туалетна вода відмінно доповнює літній образ завдяки своїй легкості.

Eau de Cologne (одеколон) вміщує до десяти відсотків олій, плюс півтора відсотка води. Традиційно одеколон – це вид чоловічої парфумерії. Проте нещодавно були вигадані й жіночі. Дев'яносто відсотків композиції – це ноти серця і головні, що перетворює його на найлегший вид парфумів.

Deo Parfum (дезодорант парфумований) містить до п'яти відсотків олій та два відсотки води. Створений для підтримки аромату у комплексному використанні. Зазвичай входить до парфумованої серії коштів. Відмінно підходить для спекотної погоди замість інших видів парфумерії.

After shave (лосьйон після гоління) – дорогий вид чоловічого парфуму. Поряд із вмістом масел, до нього входять компоненти, що доглядають.

Інтернет магазин «Le Petit Provence» пропонує найстійкіший вид чоловічої та жіночої парфумерії – масляні парфуми. За рахунок високого вмісту олій аромат звучить протягом усього дня, provence-ukraine.com

01.06.2017

Рекомендовані товари

Коментарі 0